Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Vegetáriánus töltött padlizsán

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2017. február 01. - Ételallergia.hu

vega_padlizsan_etelalergia_online02.JPG

Töltött padlizsánt készítettünk csupa zöldségfélével vegetáriánusoknak, gluténérzékenyeknek, tej- és tojásérzékenyeknek.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók 2 személyre:

2 db padlizsán

2 db t. v. paprika

1 db  burgonya

2 db paradicsom

néhány szelet lila hagyma

1 db piros héjú alma

2 evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi alapú főzőkrém

1 evőkanál olaj

2 mokkáskanál só

vega_padlizsan_etelalergia_online04.JPG

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.

Elkészítése:

- A padlizsánt megtisztítjuk, kanállal vagy karalábévájóval eltávolítjuk a belsejét pár milliméteres vastagságig.

- Apróra vágjuk a padlizsán belsejét, a paprikát, a paradicsomot, a lila hagymát és az almát.

- 1 mokkáskanál sóval az olajon megpirítjuk, majd készre pároljuk a tölteléket.

- Közben 1 mokkáskanál sóval felteszünk forrni egy lábosban vizet, és amikor a víz már lobog, két percre  beletesszük a kivájt padlizsánt.

- A padlizsánt kivesszük a vízből, alaposan lecsöpögtetjük.

- A tölteléket a belsejébe halmozzuk, a tetejére főzőkrémet kenünk, 180 fokon (gázsütőnél közepes fokozaton) 20-30 percig sütjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept: 2011.10.15.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3112174832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása