Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Mézes linzer

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2017. február 03. - Ételallergia.hu

mezes_linzer_blog02.JPG

A linzert soha nem lehet megunni. Mentes hozzávalókból házi, tartósítószer nélkül készült lekvárral napokig fogyasztható süteményt készíthetünk. Minél tovább áll, annál puhább!

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, sütőpor nélkül készült sütemény.

Hozzávalók:

14 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

6 dkg gluténmentes, tejmentes, tojásmentes lisztkeverék

5 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

4 evőkanál gluténtól és tejtől mentes szójajoghurt

1 evőkanál méz

1 evőkanál kristálycukor

késhegynyi szódabikarbóna

házi, tartósítószer nélkül készült gyümölcslekvárt

mezes_linzer_blog01.JPG

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljuk, amelynek csomagolásán  feltüntették, hogy gyártás, csomagolás stb. során nem szennyeződött gluténnal!

Kisgyermekek csak két éves kor után kaphatnak mézet. Ha allergiára hajlamos a kicsi, tovább is lehet várni a méz bevezetésével.

Virágporra érzékenyek esetében előfordulhat keresztreakció a mézre,  Oka a méz pollentartalma.  Az érzékenység attól is függ, hogy milyen pollent tartalmaz a méz.

Szójára allergiások gluténtól és tejtől mentes rizskrémmel készíthetik. (Így a tészta kicsit keményebb lesz, de a lekvártól másnapra összepuhul.)

Elkészítése:

- A margarint elmorzsoljuk az átszitált lisztekkel, majd hozzákeverjük a mézet, a szójajoghurtot, a kristálycukrot  és a szódabikarbónát.

- Gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk.

- 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, néhány cm átmérőjű karikákat szúrunk ki belőle, és 150 fokon rózsaszínűre sütjük.

- 2-2 darabot még melegen lekvárral megkenünk, összeragasztunk, és másnapig pihentetjük, hogy összepuhuljon. Fóliával letakarva, szobahőmérsékleten tároljuk.

Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept 2012. 12. 29.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4412180802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása