Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Töltött tojás metélőhagymával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, vegetáriánus előétel

2017. február 14. - Ételallergia.hu

toltott_tojas02.jpg

Tavaszias előételt készítettünk úgy, hogy a tojást növényi alapú hozzávalókkal egészítettük ki. A tojássárgáját főtt burgonyával dúsítottuk, növényi tejszínnel lazítottuk, ízesítésre frissen vágott metélőhagymát használtunk.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

4 db tojás

8 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi tejszín

1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi joghurt

1 db apró szemű burgonya

1 mokkáskanál só

egy kis csokor metélőhagyma (snidling)

1 db vegyszeres kezelés nélküli grapefruit

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyen el lehessen távolítani a héját.

- A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és melegen pépesre törjük.

- A még meleg, de nem forró tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük.

- A tojások sárgáját megsózzuk, hozzáadjuk a margarint, a burgonyát, növényi tejszínt és a növényi joghurtot, majd villával vagy botmixerrel habosra keverjük.

- A metélőhagymát megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd konyhai ollóval apróra vágjuk.

- A metélőhagyma  felét a krémbe forgatjuk.

- A tojásfehérjéket megtöltjük a krémmel, egyenként  grapefruit szeletre ültetjük, metélőhagymával díszítjük.

- Behűtve tálaljuk.

Recept: © Sz. Banadics Éva
Fotó: © Czinkóczki Nóra

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6512254832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása