Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Csőben sült gyömbéres karfiol

Vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes

2017. február 20. - Ételallergia.hu

csoben_karfiol.jpg

A szokásos csőben sült is lehet különleges, ha másképp fűszerezzük. Tápláló, finom egytálétel hús nélkül. Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

1 közepes fej karfiol

4 db tojás

3 dl laktózmentes tejföl

15 dkg garantáltan gluténmentes, laktózmentes házilag reszelt  kemény sajt

diónyi laktózmentes teavaj

1 evőkanál garantáltan  gluténmentes rizsliszt

késhegynyi házilag őrölt gyömbér

késhegynyi házilag őrölt köménymag

 2 mokkáskanál só

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A karfiolt kis rózsákra szedjük, alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük, majd feltesszük egy mokkáskanál sóval annyi vízben főni, amennyi ellepi.

- Közben a 4 tojást a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tejföllel, a rizsliszttel és a maradék sóval homogén masszává keverjük.

- A megfőtt karfiolt leszűrjük, a vajjal kikenünk egy tűzálló üvegtálat vagy kerámiatálat, a karfiolrózsákat pedig a tálba tesszük.

- Ráöntjük a tojásos masszát, és 20 percen át 180 C fokon sütjük.

- Előételként melegen vagy hidegen is tálalható, önálló ételként vagy salátákkal is fogyasztható.

Recept és fotó: © Szegedi Éva. (Eredeti recept: 2008.10.03.)

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr7612271370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása