A szokásos csőben sült is lehet különleges, ha másképp fűszerezzük. Tápláló, finom egytálétel hús nélkül. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
4 db tojás
3 dl laktózmentes tejföl
15 dkg garantáltan gluténmentes, laktózmentes házilag reszelt kemény sajt
diónyi laktózmentes teavaj
1 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt
késhegynyi házilag őrölt gyömbér
késhegynyi házilag őrölt köménymag
2 mokkáskanál só
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A karfiolt kis rózsákra szedjük, alaposan megmossuk és lecsöpögtetjük, majd feltesszük egy mokkáskanál sóval annyi vízben főni, amennyi ellepi.
- Közben a 4 tojást a fűszerekkel, a reszelt sajttal, a tejföllel, a rizsliszttel és a maradék sóval homogén masszává keverjük.
- A megfőtt karfiolt leszűrjük, a vajjal kikenünk egy tűzálló üvegtálat vagy kerámiatálat, a karfiolrózsákat pedig a tálba tesszük.
- Ráöntjük a tojásos masszát, és 20 percen át 180 C fokon sütjük.
- Előételként melegen vagy hidegen is tálalható, önálló ételként vagy salátákkal is fogyasztható.
Recept és fotó: © Szegedi Éva. (Eredeti recept: 2008.10.03.)