Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Paplanos-húsos zöldségek

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes

2017. február 23. - Ételallergia.hu

paplanos_husos_zoldsegek.JPG

Sok zöldségféle, kevés hús, könnyű, ízletes "paplan", ami akár körítésnek is megfelel. Tápláló vacsora glutén- és tejmentesen.

Hozzávalók:

25 dkg burgonya

25 dkg cukkini

1 db t. v. paprika

1 kis fej lila hagyma

10 dkg darált sertéshús

1,5 evőkanál étolaj

5 dkg apróra vágott gluténtól, tejfehérjétől, laktóztól mentes sertéssonka

1 csapott kiskanál só

1 késhegynyi őrölt fekete bors

½ kiskanál kakukkfű

4 tojás

2 dl gluténtól és tejtől mentes szójajoghurt

1 késhegynyi házilag lereszelt szerecsendió

2 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Megmossuk a burgonyát és a héját eltávolítjuk. Vékony karikákra vágjuk a megmosott és megtisztított cukkinivel, a t. v. paprikával és a lila hagymával együtt.

- Egy evőkanál olajon párolni kezdjük a darált sertéshúst, majd egy negyed óra múlva hozzákeverjük a felkarikázott zöldségeket.

- Tíz percig tovább pároljuk, beleszórjuk a sonkát, a só felét, a borsot és a kakukkfüvet, majd  levesszük a tűzről, és az egészet  fél evőkanál olajjal kikent tepsibe töltjük.

- A tojások sárgáját összekeverjük a szójajoghurttal, a só másik felével és a késhegynyi szerecsendióval.

- Habbá verjük a tojásfehérjét.

- A joghurtos tojássárgájához keverjük az átszitált kukoricalisztet, ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.

- A masszát a húsos zöldségek tetejére kanalazzuk.

- 180 fokon aranybarnára sütjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva

Eredeti recept: 2012. 06. 25.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2512272949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása