Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Lekváros linzer tojás nélkül

Tojásmentes, laktózmentes sütemény

2017. november 04. - Ételallergia.hu

lekvaros_linzer02.JPG

A készen vásárolt linzerek nyomokban is tartalmazhatnak tojást. A házilag elkészített tojásmentes, laktózmentes linzer napokig eláll, omlós marad, de nem törékeny, ezért a tízórais dobozba is kerülhet belőle. A karikákat melegen kell összeragasztani, így jobban megpuhulnak.

Hozzávalók:

30 dkg rétesliszt

1/2 csomag tejtől mentes sütőpor

7 dkg porcukor a tésztához

1/2 csomag tejtől mentes vaníliás cukor

15 dkg tejtől mentes margarin

4 evőkanál laktózmentes tejföl

1/2 vegyszeres kezelés nélküli citrom házilag reszelt héja

néhány kanál tartósítószer-mentes baracklekvár

1 evőkanál házilag darált porcukor a szóráshoz

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

lekvaros_linzer04.JPG

Elkészítése:

- Szárazon összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot.

- Szétdörzsöljük a margarinnal, úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Összegyúrjuk a tejföllel és a citromhéjjal. Egy órára a hűtőszekrénybe tesszük.

- Finomliszttel megszórt deszkán kis adagonként 3-4 milliméter vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Köröket szúrunk ki belőle, a felét középen gyűszűvel kiszúrjuk.

- Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos  hőmérsékleten világosra sütjük; hamar elkészül.

- Kettőt - kettőt összeragasztunk baracklekvárral. Porcukorral megszórjuk.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Tippek:

 - Csak akkor lesz omlós a sütemény, ha a szokásosnál lágyabb a tészta. (Hűtőszekrénybe téve egy óra alatt kellő keménységű lesz, ezért kell pihentetni sütés előtt.)

 - Cukrozásnál tegyük a gyűszűt a lekváros részre, jobban mutat a sütemény, ha középen látszik a töltelék. 

- Teaszűrővel egyenletesen tudjuk szórni a porcukrot.

lekvaros_linzer01.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1012351491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása