Aki nem ehet vöröshagymát, az is szeretne olyan hagyományos ételeket készíteni, amihez eredetileg hagyma szükséges. Kímélő, ízletes ételt lehet főzni vöröshagyma nélkül is. Ugyanolyan finom és szaftos lesz így is. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
½ kg sertéscomb
1-1 db zöldpaprika és paradicsom
2-2 mokkáskanál garantáltan garantáltan gluténmentes, tejmentes paprikakrém és sűrített paradicsom
1 evőkanál olaj
1-1 mokkáskanál őrölt köménymag és őrölt csípős paprika
2 kávéskanál édes őrölt pirospaprika
3 db babérlevél
1 kávéskanál só
1/2 kg burgonya
1 csokor petrezselyem
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Az alaprecept egy korábbi, 2006-ban kiadott, ételallergiásoknak készült receptes könyvünkben jelent meg.
Ajánlás: Paplanos-húsos zöldségek
Elkészítése:
- Az olajon megpároljuk a karikákra vágott paprikát és paradicsomot.
- A sertéscombot egészben megmossuk, kockákra vágjuk.
- A húst a párolt paprikára és paradicsomra dobjuk. Néhány percig kevergetve együtt pároljuk, majd megszórjuk az őrölt paprikával. Egyszer átkeverjük, majd felöntjük egy csésze vízzel.
- Beledobjuk a köménymagot, a babérlevelet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a paradicsompürét.
- Közepes hőfokon fedő alatt puhára főzzük.
- A burgonyát megtisztítjuk, hosszúkás szeletekre várjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük, vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Recept © Szegedi Éva
Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter