A hagymával és burgonyával készített sülteknek hagyománya van a magyar konyhában. A paprika és paradicsom íze pedig kiválóan illik a halhoz is.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Hozzávalók:
Személyenként:
2 szelet süllő
2 szem burgonya
1/2 paradicsom
1/2 zöldpaprika
2 evőkanál olaj
Szeletenként:
késhegynyi őrölt bors
tetszés szerint só,
1 karika lila hagyma
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
A halhús hisztamintartalma magas. Ezt vegyék figyelembe az ételallergiások. Aki nem érzékeny rá, annak a hal könnyen emészthető fehérjeforrás.
Elkészítése:
- A halszeleteket megsózzuk, bedörzsöljük borssal.
- Egy kerámia tálat vékonyan kiolajozunk, karikára vágott burgonyát terítünk szét, megsózzuk.
- Ráhelyezzük a halszeleteket, arra a karikára vágott paradicsomot, paprikát és hagymát
- Alufóliával lefedjük és közepes hőfokon pároljuk addig, amíg a hal kifehéredik. Ekkor levesszük a fóliát, kicsit megpirítjuk.