Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Magyaros süllőszelet

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérje- és tojásmentes

2017. december 18. - Ételallergia.hu

sulo01.jpg 

A hagymával és burgonyával készített sülteknek hagyománya van a magyar konyhában. A paprika és paradicsom íze pedig kiválóan illik a halhoz is.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

Személyenként:

2 szelet süllő

2 szem burgonya

1/2 paradicsom

1/2 zöldpaprika

2 evőkanál olaj

Szeletenként:

késhegynyi őrölt bors

 tetszés szerint só,

1 karika lila hagyma

 

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

A halhús hisztamintartalma magas. Ezt vegyék figyelembe az ételallergiások. Aki nem érzékeny rá, annak a hal könnyen emészthető fehérjeforrás.

 

Elkészítése:

- A halszeleteket megsózzuk, bedörzsöljük borssal.

- Egy kerámia tálat vékonyan kiolajozunk, karikára vágott burgonyát terítünk szét, megsózzuk.

- Ráhelyezzük a halszeleteket, arra a karikára vágott paradicsomot, paprikát és hagymát

- Alufóliával lefedjük és közepes hőfokon pároljuk  addig, amíg a hal kifehéredik. Ekkor levesszük a fóliát, kicsit megpirítjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3913310807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása