Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Málnás sütemény mentesen

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

2020. január 12. - Ételallergia.hu

malnas_szelet_01.JPG

Gluténmentes, tejmentes finomság friss málnával. Egyszerű alapanyagokból készült kevert sütemény.

 A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával.

Hozzávalók:

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

10 dkg házilag darált porcukor

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

4 tojás

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 csapott kiskanál gluténmentes sütőpor

15 dkg málna

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal! A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól!

malnas_szelet_02.JPG

Elkészítése:

- A margarint habosra keverjük 5 dkg vaníliás porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább.

- A tojásfehérjét 5 dkg vaníliás porcukorral habbá verjük.

- Átszitáljuk a liszteket, beleszórjuk a sütőport.

- Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét. A hab összetörik ugyan, de lágy, könnyű tésztát kapunk.

- Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, a megmosott és száraz, törlőkendőn alaposan lecsöpögtetett málnával kirakjuk a tetejét.

- 170 fokon aranyszínűre sütjük. Házilag darált porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp:

Vaníliás porcukrot házilag is készíthetünk. Ledarálunk 35 dkg kristálycukrot, majd csírátlanított befőttesüvegbe töltjük, beleszúrunk 2 vaníliarudat és rácsavarjuk a fedőt. Forró vízben kifőzött, száraz, tökéletesen lezárt üvegben/fedővel sokáig eltartható.

Recept, fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Készült: 2012.06.25.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1915401246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása