Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Zöldséges karaj

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes húsétel

2018. december 28. - Ételallergia.hu

zoldseges_karaj02.jpg

Szeretjük azokat az ételeket, amelyeket gyorsan "össze lehet dobni", aztán a többit a sütőre bízhatjuk. Ilyen ez a tepsiben sült zöldséges karaj is. A sült zöldségfélék éppen olyan kitűnőek, mint a hús. Köret nem is kell hozzá!

Hozzávalók:

8 szelet csont nélküli sertéskaraj

35 dkg sárgarépa

35 dkg brokkoli

35 dkg burgonya

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 dl száraz fehérbor

1 mokkáskanál törött fekete bors

2 mokkáskanál  só

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk.

- A répát hosszú szeletekre vágjuk, a burgonyát karikára szeljük, a brokkolit rózsákra szedjük.

- A karajszeleteket alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, levágjuk róluk a zsíros részeket.

- Bedörzsöljük 2 mokkáskanál sóval.

- Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy tepsit.

- Szétterítjük benne a burgonyakarikákat, rátesszük a karajt, majd megborsozzuk. Ráhalmozzuk a brokkolit és a répát, meglocsoljuk a másik evőkanál olívaolajjal.

- Aláöntjük a fehérbort, alufóliával lefedjük, sütőben 180 fokon puhára pároljuk. A sütés végén az alufóliát levéve kissé megpirítjuk, forrón tálaljuk.

Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept: 2005.12.18.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4713310795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása