Szeretjük azokat az ételeket, amelyeket gyorsan "össze lehet dobni", aztán a többit a sütőre bízhatjuk. Ilyen ez a tepsiben sült zöldséges karaj is. A sült zöldségfélék éppen olyan kitűnőek, mint a hús. Köret nem is kell hozzá!
Hozzávalók:
8 szelet csont nélküli sertéskaraj
35 dkg sárgarépa
35 dkg brokkoli
35 dkg burgonya
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 mokkáskanál só
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk.
- A répát hosszú szeletekre vágjuk, a burgonyát karikára szeljük, a brokkolit rózsákra szedjük.
- A karajszeleteket alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük, levágjuk róluk a zsíros részeket.
- Bedörzsöljük 2 mokkáskanál sóval.
- Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy tepsit.
- Szétterítjük benne a burgonyakarikákat, rátesszük a karajt, majd megborsozzuk. Ráhalmozzuk a brokkolit és a répát, meglocsoljuk a másik evőkanál olívaolajjal.
- Aláöntjük a fehérbort, alufóliával lefedjük, sütőben 180 fokon puhára pároljuk. A sütés végén az alufóliát levéve kissé megpirítjuk, forrón tálaljuk.
Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept: 2005.12.18.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával