Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Omlós epres szelet

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes sütemény

2019. április 24. - Ételallergia.hu

epres_omlos01.JPG

Mandulaitallal készült gluténmentes, tejmentes omlós sütemény. Könnyű összeállítani, gyorsan elkészül. Minden tavasszal elkészítjük eperszezon idején.

Hozzávalók:

25 dkg friss eper

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

1 csomag gluténtól és tejtől mentes vaníliás cukor

10 dkg házilag darált porcukor

3 egész tojás

15 dkg garantáltan gluténmentes barna rizsliszt

12 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 csapott kiskanál gluténtól és tejtől mentes sütőpor

1 dl gluténtól és tejtől mentes mandulaital

Információk gluténérzékenyeknek:

Csak olyan rizslisztet és kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy a termék feldolgozás, csomagolás, tárolás stb. közben nem szennyeződött gluténnal!

A gluténmentes liszteket mindig elkülönítve tároljuk a gluténtartalmúaktól!

Kizárólag olyan mandulatejet használjunk, amelynek csomagolásán feltüntették, hogy gluténtól és tejtől mentes!

A cukrot mindig házilag daráljuk, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak!

epres_omlos02.JPG

Elkészítése:

- Néhány szem epret félreteszünk a díszítéshez.

- A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral és 5 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és így keverjük tovább.

- A tojások fehérjét 5 dkg  porcukorral habbá verjük.

- Átszitáljuk a kukoricalisztet és a rizslisztet, elkeverjük benne a sütőport.

- Először a tojásos margarint forgatjuk a lisztbe fakanállal, majd óvatosan, finom, körkörös mozdulatokkal a habbá vert tojásfehérjét, végül hozzákeverjük a mandulatejet és a feldarabolt epret.

- Margarinnal kikent, kukoricaliszttel megszórt kis méretű tepsibe öntjük a tésztát, és a díszítéshez félretett, felszeletelt eperrel kirakjuk a tetejét.

- 180 fokon aranyszínűre sütjük.

Recept és fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Eredeti recept: 2013.06.01.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2213676924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása