Ki ne szeretné a csokikrémet? Pár perc alatt finom csemegét készíthetünk glutén- és laktózmentesen.
Hozzávalók:
5 dkg kristálycukor
4 dkg garantáltan gluténmentes jó minőségű kakaó
7 dkg laktózmentes, gluténmentes vaj
(A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)
2 dl laktózmentes tej
4 mokkáskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő
késhegynyi házilag őrölt szerecsendió vagy őrölt fahéj
Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A vajat alacsony hőfokon kezdjük olvasztani, rászórjuk a cukrot, és folyamatos keverés közben a megolvadt cukros vajhoz hozzáadjuk a kakaót is.
- A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáöntjük a kakaós vajhoz, beleszórjuk a szerecsendiót vagy a fahéjat, sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve.
- Megvárjuk, amíg kissé hűl a krém, majd csészékbe vagy kelyhekbe kanalazzuk, behűtjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A fotó illusztráció.