Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Egyszerű csokoládékrém glutén- és laktózmentesen

2019. január 11. - Ételallergia.hu

egyszeru_csokolade_krem01.jpg

Ki ne szeretné a csokikrémet? Pár perc alatt finom csemegét készíthetünk glutén- és laktózmentesen. 

Hozzávalók:

5 dkg kristálycukor

4 dkg garantáltan gluténmentes jó minőségű kakaó

7 dkg laktózmentes, gluténmentes vaj

(A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.)

2 dl laktózmentes tej

4 mokkáskanál garantáltan gluténmentes kukoricakeményítő

késhegynyi házilag őrölt szerecsendió vagy őrölt fahéj

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

 - A vajat alacsony hőfokon kezdjük olvasztani, rászórjuk a cukrot, és folyamatos keverés közben a megolvadt cukros vajhoz hozzáadjuk a kakaót is.

- A keményítőt csomómentesre keverjük a tejjel, hozzáöntjük a kakaós vajhoz, beleszórjuk a szerecsendiót vagy a fahéjat, sűrűsödésig főzzük folyamatosan keverve.

 - Megvárjuk, amíg kissé hűl a krém, majd csészékbe vagy kelyhekbe kanalazzuk, behűtjük.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A fotó illusztráció.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8314554434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása