Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Foszlós kalács laktózmentesen

2020. január 06. - Ételallergia.hu

lm_kalacs01.jpg

Így készül a foszlós kalács laktózmentes hozzávalókkal. Puha, könnyű és finom.

Hozzávalók:

50 dkg finomliszt

15 dkg porcukor

½ vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

3 dkg friss élesztő

3 tojás sárgája

1 egész tojás

15 dkg laktózmentes olvasztott vaj

2 dl laktózmentes tej

1 csomag tejtől mentes vaníliás cukor

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.

Elkészítése:

Összeállítás:

- Az élesztőt egy kevés cukros tejben megfuttatjuk, a vajat folyékonyra langyosítjuk.

- A lisztet, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a megfuttatott élesztőt, a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrot és a tejet keverőgépbe tesszük és dagasztani kezdjük.

- Közben a vajat folyamatosan a tésztához csurgatjuk.

Akkor van készen a dagasztás, ha a tészta cipó alakban leválik a tál faláról és hólyagos lesz.

Kelesztés:

- A tésztát a  keverőtálban hagyjuk, előtte kicsit belisztezzük, alá is lisztet szórunk.

- Letakarva, meleg helyen kelesztjük egy órán át.

- Ha duplájára kelt, lisztezett deszkán óvatosan összegyúrjuk, három csíkra vágjuk, a csíkokat megtekerve összefonjuk.

Tésztaformázás, pihentetés:

- A tésztát vajjal kikent sütőtálba tesszük, egy egész felvert tojással megkenjük, még 10 percet pihentetjük, majd ismét átkenjük tojással.

- Előmelegített, de nem túl forró sütőben közepes hőfokon megsütjük. A sütési idő kb. 45 perc. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

Recept, fotó:Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2115395406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása