Finom és egészséges krémet készíthetünk egyszerűen gránátalma felhasználásával. A gránátalma számos jó tulajdonsága közül csak néhány: vitamindús, jó hatással van a szív- és érrendszerre, baktérium- és vírusellenes hatással bír. A krémet önálló desszertként, vagy torták, sütemények töltésére is használhatjuk.
Hozzávalók:
20 dkg garantáltan gluténmentes rizs
10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
2 evőkanál házilag darált porcukor vagy por alapú édesítőszer
2 dl gluténtól és tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő krém
1 egész gránátalma
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A rizst puhára, krémesre főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.
- A gránátalmát félbevágjuk, és kiskanál segítségével kiszedjük belőle a vörös magokat, a közben kicsurgó levét is összegyűjtjük.
- Habosra keverjük a margarint a porcukorral vagy az édesítőszerrel.
- A növényi főzőkrémmel együtt a rizshez adjuk, először botmixerrel teljesen pépessé törjük, majd belekeverjük a gránátalma levét és magját.
Recept és fotó: © Szegedi Éva