Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Gránátalmás krém

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

2017. január 30. - Ételallergia.hu

granatalmas_krem_duo.JPG

Finom és egészséges krémet készíthetünk egyszerűen gránátalma felhasználásával. A gránátalma számos jó tulajdonsága közül csak néhány: vitamindús, jó hatással van a szív- és érrendszerre, baktérium- és vírusellenes hatással bír. A krémet önálló desszertként, vagy torták, sütemények töltésére is használhatjuk.

Hozzávalók:

20 dkg garantáltan gluténmentes rizs

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 evőkanál házilag darált porcukor vagy por alapú édesítőszer

2 dl gluténtól és tejtől mentes növényi, tejszínt helyettesítő krém

1 egész gránátalma

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

granatalmas_krem_mk_01.JPG

Elkészítése:

- A rizst puhára, krémesre főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.

- A gránátalmát félbevágjuk, és kiskanál segítségével kiszedjük belőle a vörös magokat, a közben kicsurgó levét is összegyűjtjük.

- Habosra keverjük a margarint a porcukorral vagy az édesítőszerrel.

- A növényi főzőkrémmel együtt a rizshez adjuk, először botmixerrel teljesen pépessé törjük, majd belekeverjük a gránátalma levét és magját.

 Recept és fotó: © Szegedi Éva

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr3712167782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása