Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Házi diós cipó

Laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2017. november 04. - Ételallergia.hu

dios_cipo02.JPG

Ha tartósítószer-mentes és adalékanyag-mentes kenyeret szeretnénk enni, próbáljunk meg otthon kenyeret, cipót sütni. Nem kell hozzá kenyérsütő gép.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók 2 cipóhoz:

0,5 dkg friss élesztő

1,5 dl meleg víz

egy csipet kristálycukor

20 dkg finomliszt

1 evőkanál házilag darált dió

egy csipet só

Információk:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Diót csak az szórjon a tésztára, aki biztosan nem allergiás rá! Ne használjunk kenyérlisztet, szárított élesztőt és darálva csomagolt diót!

dios_cipo01.JPG

Elkészítése:

- Az élesztőt meleg vízzel és cukorral elkeverjük.

- A lisztre öntjük, és az összetevőkből gyúrunk  egy kis bucit.

- 2 órán át meleg helyen kelesztjük egy tálban, konyharuhával letakarva.

- Kelesztés után kis lapos cipókat formázunk a tésztából, megkenjük a tetejüket vízzel, megszórjuk dióval.

- Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, amíg szép rózsaszínűvé  válik a cipók teteje. A sütőbe egy kis edénybe vizet tehetünk párologni, hogy a cipó ne száradjon ki.

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr5912276587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása