Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Sajtkrémes kocka

Gluténmentes, laktózmentes sós sütemény

2018. december 30. - Ételallergia.hu

sajtkremes_kocka03_2.jpg

Habkönnyű, finom, gyorsan elkészül. Kukoricaliszttel készült sós piskóta az alapja ennek a sajtos kockának, a töltelék laktózmentes hozzávalókkal készült. Az alapanyagok könnyen beszerezhetők. Szilveszterre, büféasztalra vagy előételnek kiváló. 

Hozzávalók a tésztához:

1/2 evőkanál garantáltan gluténmentes  rizsliszt

1 dkg laktózmentes vaj

4 egész tojás

1 evőkanál olaj

6 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

3 g gluténtól és tejtől mentes sütőpor

 késhegynyi só

sajtkremes_kocka02_2.jpg

Hozzávalók a krémhez:

3 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

2,5 dl laktózmentes  tej

késhegynyi só

6 dkg laktózmentes vaj

12+3 dkg gluténmentes, laktózmentes sajt

késhegynyi házilag porszerűre reszelt szerecsendió

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítjük a sós piskótát:

- Egy kisebb tepsit egyenletesen kikenünk vajjal, beleszórjuk  a fél kanálnyi rizslisztet és szétrázzuk benne. A sütőt előmelegítjük 150 fokra.

- A tojásfehérjét habbá verjük gépi habverővel, majd hozzáadjuk a sót és a tojássárgáját, és együtt tovább habosítjuk. Habosítás közben belecsurgatjuk az olajat is.

- A kukoricalisztet összekeverjük a sütőporral, majd kanalanként fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, így az nem törik össze.

- A masszát beleöntjük a tepsibe, és azonnal a sütőbe tesszük. Rózsaszínűre sütjük.

Elkészítjük a krémet:

- A 3 kanál rizslisztet simára keverjük a tejjel, késhegynyi sóval, majd sűrűre főzzük. Még melegen, de nem tűzforrón belekeverjük a vajat és 12 dkg reszelt sajtot, és addig keverjük, míg ezek elolvadnak. Belereszeljük a szerecsendiót, keverőgéppel habosítjuk.

- 3 dkg sajtot lereszelünk, a tésztát kis kockákra vágjuk, majd kettőt-kettőt megtöltünk krémmel, a tetejére is krémet teszünk, és megszórjuk  reszelt sajttal.

Könnyebb egyenlő nagyságú kockákat vágni, ha előbb nagyobb négyzetekre vágjuk fel a tésztát, amelyeket majd négy részre szelünk.

Recept és fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8514523614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása