Tudtad, hogy az egészség megőrzése és a krónikus betegségek elkerülése érdekében minimum fél kilogramm zöldséget, gyümölcsöt ajánlott fogyasztani naponta?
Ezt a salátát gyorsan el lehet készíteni, és azonnal tálalható. Tízóraira, uzsonnára önállóan is jó.
A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Receptajánlásunk: Magos, áfonyás töltött karalábé
Hozzávalók:
1 kis fej római saláta
1 kis fej lollo saláta
1 kígyóuborka
1 nagyobb alma
1/2 fej vöröshagyma
2 dl gluténtól és tejtől mentes szójajoghurt vagy gluténtól és laktóztól mentes natúr joghurt
1/2 mokkáskanál só
1 kiskanál apróra vágott bazsalikom
csipetnyi őrölt színes bors
Fontos információk:
Az import zöld almát gluténtartalmú bevonattal láthatják el. Bár az EU-ban tilos a gluténtartalmú bevonat használata, de nem mindig tudjuk ellenőrizni az áru származását. Ezért inkább piros héjú almát használjunk.
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A hozzávalókat folyó víz alatt lemossuk és lecsöpögtetjük.
- Csíkokra vágjuk a salátaleveleket, és hajszálvékonyra szeljük a vöröshagymát.
- Lereszeljük az almát és a kígyóuborkát.
- A hozzávalókat megsózzuk, hozzákeverjük a bazsalikomot.
- Leöntjük a gluténtól és laktóztól mentes joghurttal, szórunk rá egy kis színes borsot, és megkeverjük.
- Behűtve tálaljuk.
Recept és fotó © Szegedi Éva