Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Csőben sült zöldségek mentesen

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2017. november 07. - Ételallergia.hu

paplanos_zoldsegek01.jpg

A népszerű csőben sült ezúttal mentesen. A reszelt szerecsendió különleges ízt ad, a főzőkrém és a kukoricaliszt kombinációja pedig pótolja a tojást. Köretnek és önálló egytálételnek is jó. Az alaprecept egy korábbi, 2006-ban kiadott, ételallergiásoknak készült receptes könyvünkben jelent meg.

Hozzávalók:

1/2 kg vegyes mélyhűtött vagy friss zöldségféle

2 dl gluténmentes, tejszármazékoktól mentes főzőkrém

10 dkg gluténmentes laktózmentes sajt házilag reszelve (A készen vásárolt, előre lereszelt sajt glutént tartalmazhat!)

1 csapott evőkanál kukoricaliszt

2 mokkáskanál só

1 mokkáskanál reszelt szerecsendió

1 kávéskanál tejmentes margarin  vagy 1 evőkanál kukoricaolaj

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét! A növényi krémek tartalmazhatnak tejszármazékokat.

Ajánlás: Mentes brokkolikrémleves

paplanos_zoldsegek02.jpg

Elkészítése:

 - A zöldségféléket folyó vízzel alaposan megmossuk, sós vízben puhára főzzük, lecsöpögtetjük. Ha mirelitből készítjük, víz nélkül puhára pároljuk.

 - Egy tálat kikenünk margarinnal vagy olajjal, elterítjük benne a főtt zöldségfélét.

 - Mártást készítünk: a főzőkrémet összekeverjük egy mokkáskanál sóval,  reszelt szerecsendióval,  kukoricaliszttel, reszelt laktózmentes sajttal.

- Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk margarinnal vagy olajjal.

 - A szósszal leöntjük a zöldségeket, és közepes hőfokon addig sütjük, míg szépen megpirul a teteje.

Forrás: Szegedi Éva: Ételallergiások receptkönyve

Recept © Szegedi Éva

Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2513174924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása