Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Csirkemell erdei gombával, kelbimbóval

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes

2017. november 13. - Ételallergia.hu

csirkemell_erdei_gombaval_brokkolival03.jpg

Ha gyorsan akarunk valami finom vendégváró ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor érdemes kipróbálni a kelbimbóval, erdei gombával készült csirkemellet. Gluténérzékenyek, tejfehérjére és laktózra érzékenyek is fogyaszthatják.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

1 nagyobb, dupla, kifilézett csirkemell

50 dkg vegyes erdei gomba (vargánya, csiperke, laskagomba)

2 evőkanál étolaj

1 mokkáskanál só

kevés őrölt csemegepaprika

40 dkg kelbimbó

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Tojásérzékenység esetén előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében az orvos utasítása alapján kerülendő. (Szabó Alexandra dietetikus)

Ajánlás:
Amit a keresztallergiáról érdemes tudni

Elkészítése:

 - A csirkemellet tisztítás után felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és kevés étolajon hirtelen megpirítjuk.

 - Közben az olaj másik felén párolni kezdjük a kissé megsózott erdei gombát, kevés vízzel pedig a kelbimbót.

 - Ha megpirult a hússzeletek mindkét fele, rászórjuk a csemegepaprikát, és 1 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk.

 - A húst a gombával és a kelbimbóval tálaljuk.

Recept és fotó © Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1413261679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása