Ha gyorsan akarunk valami finom vendégváró ebédet vagy vacsorát készíteni, akkor érdemes kipróbálni a kelbimbóval, erdei gombával készült csirkemellet. Gluténérzékenyek, tejfehérjére és laktózra érzékenyek is fogyaszthatják.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Hozzávalók:
1 nagyobb, dupla, kifilézett csirkemell
50 dkg vegyes erdei gomba (vargánya, csiperke, laskagomba)
2 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál só
kevés őrölt csemegepaprika
40 dkg kelbimbó
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Tojásérzékenység esetén előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében az orvos utasítása alapján kerülendő. (Szabó Alexandra dietetikus)
Elkészítése:
- A csirkemellet tisztítás után felszeleteljük, sóval bedörzsöljük, és kevés étolajon hirtelen megpirítjuk.
- Közben az olaj másik felén párolni kezdjük a kissé megsózott erdei gombát, kevés vízzel pedig a kelbimbót.
- Ha megpirult a hússzeletek mindkét fele, rászórjuk a csemegepaprikát, és 1 dl vízzel fedő alatt puhára pároljuk.
- A húst a gombával és a kelbimbóval tálaljuk.
Recept és fotó © Szegedi Éva