Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Kókuszos csemege

Gluténmentes, tojásmentes desszert

2017. november 13. - Ételallergia.hu

kokuszos_golyok03.JPG

Sütés nélkül, az ünnepekre előre elkészíthető finom vendégváró édesség. Érzékenységtől függően aszalt meggyet, diót, mandulát, mazsolát szúrhatunk a közepébe.
Hűtőszekrényben napokig eltartható. Fagyasztható, a mélyhűtőből elővéve ugyanolyan finom, mint frissen.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

10 dkg gluténtól mentes tejpor

4 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

1 csomag gluténtól mentes vaníliás cukor

4+2 dkg házilag darált porcukor

5 dkg teavaj

6+4 dkg garantáltan gluténmentes kókuszreszelék

1 dl víz

20 darab garantálta gluténmentes aszat meggy (vagy dió, vagy mandula, vagy mazsola)

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Ajánlás:
A konyhád is gluténmentes?

kokuszos_golyok04.JPG

Elkészítése:

 - A vízben simára keverjük a tejport, a rizslisztet, a vaníliás cukrot és 4 dkg porcukrot.

- Sűrűre főzzük gőz fölött vagy alacsony hőfokon. Folyamatosan keverni kell főzés közben, hogy sima legyen a krém és ne ragadjon le.

- Még melegen belekeverjük a kókuszreszeléket, a vajat és még 2 dkg porcukrot. Hagyjuk egy kicsit hűlni.

- Kis golyókat formázunk belőle, a közepébe aszalt meggyet ( vagy diót, mandulát, mazsolát) szúrunk, kókuszreszelékben megforgatjuk.

Hűtőszekrénybe téve kihűtjük.

Recept:  Kovácsné Véber Eszter - Sz. Banadics Éva - Szegedi Éva

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4213261181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása