Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Pulykamell aszalt szilvával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes

2018. február 17. - Ételallergia.hu

aszalt_szilvaval_toltott_pulykamell2.jpg

Néhány éve egy hideg téli napon alkottuk meg ezt az ízletes, tápláló, zöldségekkel és gyümölcsökkel készülő ételt. Színeivel és zamatával kiválóan ellensúlyozza a téli szürkeséget. A fogás elkészítésekor a fő szempont az volt, hogy laktató legyen, de nem nehéz, és hogy többféle diétába is beilleszthető legyen.

Hozzávalók:

8 szelet pulykamellfilé

20 dkg kimagozott aszalt szilva

2 evőkanál rum

2 kávéskanál só

1/2-1/2 mokkáskanál kakukkfű, törött rózsabors, majoránna és őrölt gyömbér

1 púpozott evőkanál tejfehérjétől mentes margarin/növényi vaj

hústű

1/2 kg vegyes zöldség só és zsiradék nélkül párolva

néhány szem aszalt füge a díszítéshez

Elkészítése:

- A pulykamellet megtisztítjuk a hártyától, folyó vízzel lemossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk.

- Megsózzuk és bedörzsöljük a fűszerekkel.

- A szilvát kevés margarinon pár percig pároljuk a rummal.

- A hússzeletekre elosztjuk a szilvát, félbe hajtjuk vagy felgöngyöljük,  hústűvel összetűzzük.

- Egy lapos kerámia tálat kikenünk margarinnal, sorba rakjuk a felgöngyölt húsokat, minden húsra egy kis margarint teszünk.

- Alufóliával lefedve közepes hőmérsékleten puhára pároljuk a húst, majd lefedés nélkül megpirítjuk a tetejét.

- Párolt zöldséggel tálaljuk, szeletekre vágott fügével díszítjük.

Recept © Szegedi Éva

Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4913516973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása