Ha valami különlegeset és gyorsan elkészíthetőt szeretnénk.
Hozzávalók négy személyre:
8 szelet füstölt lazac
4 szelet glutén-, laktóz-, tejfehérje-, tojás- és szójamentes kenyér
1 csokor metélőpetrezselyem
8 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
kevés só
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A petrezselymet alaposan megmossuk és felaprítjuk.
- A margarint serpenyőben alacsony hőmérsékleten megolvasztjuk.
- A petrezselymet a sóval az olvadt margarinra szórjuk, és így melegítjük pár percig.
- A kenyérszeleteket félbevágjuk és megpirítjuk.
- A pirított kenyérszeleteket meglocsoljuk a petrezselymes margarinnal, ráhelyezzük a lazacszeleteket, előmelegített sütőben pár percig melegítjük, majd tálaljuk.
Recept és fotó © Szegedi Éva