Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Barackos-málnás gyümölcsleves

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2018. december 28. - Ételallergia.hu

barackos_malnas_gyumolcsleves01.JPG

Próbáljátok ki ezt a barackos-málnás gyümölcslevest! Télen mélyhűtött málnából és őszibarack befőttből, nyáron friss gyümölcsből készíthetjük. Cukor helyett főzhetjük természetes alapú cukorpótlóval, mint például az eritritol. 

Hozzávalók 2 személyre:

4 db friss vagy befőtt őszibarack

½  őszibarack a díszítéshez

8 evőkanál friss vagy mélyhűtött málna 2 evőkanálnyi málna a díszítéshez

2 evőkanál kristálycukor, cukorpótló vagy édesítőszer

4 dl natúr, ízesítés nélküli, cukormentes rizsital

2 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő

5-6 szem szegfűszeg

1 db  vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja

3-4 darab egész fahéj

2 rúd eredeti vanília

2 karika vegyszeres kezelés nélküli citrom

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

barackos_malnas_gyumolcsleves02.JPG

Elkészítése:

- Kevés vízben felforraljuk a citromkarikát, a  szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a vaníliát. Kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük.

- A fűszeres vízhez hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott gyümölcsöket, és a cukorral/édesítőszerrel feltesszük főni. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy  egy ujjnyival több vízben, legyen, mint amennyi ellepi.

- Míg forr egyet  a gyümölcs, addig a kukoricakeményítőt simára keverjük a hideg rizsitallal.

- A keverékhez adunk egy kis forró levest, elkeverjük, majd az egészet a levesbe önjük, gyorsan felforraljuk.

- A lehűtve tálaljuk, barackkal és málnával díszítjük.

Eredeti recept: 2011.08.18.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6413263809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása