Próbáljátok ki ezt a barackos-málnás gyümölcslevest! Télen mélyhűtött málnából és őszibarack befőttből, nyáron friss gyümölcsből készíthetjük. Cukor helyett főzhetjük természetes alapú cukorpótlóval, mint például az eritritol.
Hozzávalók 2 személyre:
4 db friss vagy befőtt őszibarack
½ őszibarack a díszítéshez
8 evőkanál friss vagy mélyhűtött málna 2 evőkanálnyi málna a díszítéshez
2 evőkanál kristálycukor, cukorpótló vagy édesítőszer
4 dl natúr, ízesítés nélküli, cukormentes rizsital
2 púpozott kávéskanál kukoricakeményítő
5-6 szem szegfűszeg
1 db vegyszeres kezelés nélküli citrom reszelt héja
3-4 darab egész fahéj
2 rúd eredeti vanília
2 karika vegyszeres kezelés nélküli citrom
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- Kevés vízben felforraljuk a citromkarikát, a szegfűszeget, a reszelt citromhéjat, a fahéjat és a vaníliát. Kicsit állni hagyjuk, majd leszűrjük.
- A fűszeres vízhez hozzáadjuk a megtisztított, alaposan megmosott gyümölcsöket, és a cukorral/édesítőszerrel feltesszük főni. Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy egy ujjnyival több vízben, legyen, mint amennyi ellepi.
- Míg forr egyet a gyümölcs, addig a kukoricakeményítőt simára keverjük a hideg rizsitallal.
- A keverékhez adunk egy kis forró levest, elkeverjük, majd az egészet a levesbe önjük, gyorsan felforraljuk.
- A lehűtve tálaljuk, barackkal és málnával díszítjük.
Eredeti recept: 2011.08.18.