Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Magos-áfonyás töltött karalábé

Vegetáriánus, gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes

2017. február 02. - Ételallergia.hu

vega_toltott_karalabe_blog.jpg

Igazi tél végi vitaminbomba. Bármilyen idényjellegű zöldségfélét megtölthetünk ezzel a töltelékkel. Akik nem fogyasztanak húst, az olajos magvakkal pótolhatják a nélkülözhetetlen fehérjét.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

4 db karalábé vagy bármilyen idényjellegű tölthető zöldségféle

5 evőkanál héj nélküli garantáltan gluténmentes  napraforgómag

1 evőkanál garantáltan gluténmentes szárított áfonya vagy egy teáskanál áfonyadzsem

1/2 kisebb cukkini

1/2 t. v. paprika

2 evőkanál étolaj

1 mokkáskanál apróra vágott friss petrezselyem

1/2  mokkáskanál házilag őrölt köménymag

1/2 mokkáskanál majoránna

1 késhegynyi törött fekete bors

2 csapott mokkáskanál só

Elkészítése:

- A karalábékat alaposan megtisztítjuk: a szárakat levágjuk, eltávolítjuk a héjukat, megmossuk.

- Félbevágjuk mind a 4 darabot, majd karalábévájóval vagy kés és kiskanál segítségével kivájjuk a közepüket úgy, hogy körülbelül egy centis maradjon az így nyert karalábé vastagsága.

- A kivájt belső részt egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk és puhára pároljuk a napraforgómaggal, az áfonyával, az apróra vágott paprikával és cukkinivel, valamint a fűszerekkel és 1 mokkáskanál sóval. Ez lesz a töltelék.

- Közben a karalábét annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi. A vízbe keverjük a másik mokkáskanál sót. Félig megfőzzük, ügyeljünk arra, hogy a karalábé ne főjön szét.

- A karalábékat kiemeljük a vízből, lecsöpögtetjük.

- Megtöltjük a töltelékkel.

- A töltött karalábékat a másik evőkanál olajjal kikent tepsiben vagy tűzálló tálban alufóliával lefedve  közepes hőmérsékleten maximum húsz percen át sütjük.

Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept: 2006. 07.16.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr1612174776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása