A palacsintát szinte mindenki szereti. Nehéz elképzelni, hogyan lehet készíteni búzaliszt és tej nélkül is, de rizsliszttel és rizsitallal is finom palacsintát tudunk készíteni. Érdemes a szokásosnál kicsit vastagabbra sütni, mert könnyen törik. Nem tekerjük fel, csak összehajtjuk.
Hozzávalók:
3 tojás
15 evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj a tésztához
egy mokkáskanál étolaj a sütéshez
néhány evőkanál tartósítószer nélküli lekvár
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Ajánlás: 10 hasznos tanács gluténmentes sütemények készítéséhez
Elkészítése:
- A 3 tojást a cukorral, a rizsliszttel és a rizstejjel habverővel csomómentesre keverjük.
Fél órára hűtőszekrénybe tesszük, így egy kicsit besűrűsödik.
- 2 evőkanál olajat belekeverünk a tésztába.
- Egy mokkáskanálnyi olajjal átkenjük a palacsintasütőt, de csak az első palacsinta sütése előtt, utána már nem kell.
- Dupla mennyiségű tésztát öntünk a palacsintasütőbe, mint amennyit szoktunk, mind a két oldalát megsütjük nem túl gyorsan, hogy átsüljön, .
- A palacsintákba lekvárt teszünk és félbehajtjuk. Feltekerni nem javasoljuk, mert könnyen törik.
Recept és fotó © Szegedi Éva