Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Pesto verde, pesto rosso

Gluténmentes, tojásmentes, vegetáriánus

2019. január 11. - Ételallergia.hu

pesto_collage02.jpg

Az olasz konyha népszerű bazsalikomos mártása nálunk is kedvelt. Zöld színét a zöldfűszerektől, piros színét a szárított és friss paradicsomtól kapja. Fogyaszthatjuk előételnek gluténtól és tojástól mentes pirítóssal, vagy olasz módra, gluténmentes és tojásmentes főtt tésztával.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Pesto verde


Hozzávalók:

5 dkg garantáltan gluténmentes fenyőmag vagy kesudió

5 dkg (néhány szem) főtt zöldbab

1 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom

5 dkg  gluténmentes kemény sajt házilag reszelve

5 dkg kecskesajt (helyettesíthető a kemény sajttal)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

 ízlés szerint só

Elkészítése:

A hozzávalókat botmixerrel homogén masszává aprítjuk.

pesto_spagetti01.jpg

Pesto rosso


Hozzávalók:

5 dkg garantáltan gluténmentes fenyőmag vagy kesudió

5 dkg (néhány szem) aszalt paradicsom

1 gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál paradicsompüré

5 dkg gluténmentes kemény sajt házilag reszelve

csipetnyi bazsalikom

5 dkg kecskesajt (helyettesíthető a kemény sajttal)

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

 ízlés szerint só

Elkészítése:

A hozzávalókat botmixerrel homogén masszává aprítjuk.

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan magokat vásároljuk, amelyek csomagolásán  feltüntetik, hogy nem szennyeződhettek gluténnal. Nézzük meg a magok származási helyét is!

Ne vásároljunk előre lereszelt, csomagolt sajtot.  A reszelve csomagolt sajtoknál előfordulhat, hogy bár a sajt lehet eredetileg gluténmentes, gluténtartalmú anyaggal keverik (például búzakeményítővel), hogy a reszelék ne tapadjon össze. Tartósítószerként tojásból származó lizozim is előfordulhat benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr7114551248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása