Ebédre és vacsorára is remek választás lehet ez az ízletes húsétel. A csirkemellet az ananász és a levével készített zamatos mártás dobja fel.
Hozzávalók:
8 szelet csirkemellfilé
2 doboz ananászkonzerv
3 dl gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém
1 kávéskanál só
5 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
2 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt
fél-fél mokkáskanálnyi törött rózsabors és őrölt fehérbors
(Ha gyerekeknek készítjük, vagy nem szeretjük az édes-csípős ízeket, a borsot elhagyhatjuk.)
A dietetikus javaslata:
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Tojásérzékenyek esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében, az orvos utasítása alapján kerülendő.
Elkészítése:
- A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.
- A margarint megolvasztjuk, belerakjuk a szeleteket, mindkét oldalukat gyorsan megpirítjuk, majd puhára pároljuk a fehér borssal.
- A húst kivesszük a margarinból, és a megmaradt margarinon pár percig pároljuk az ananászszeleteket.
- Az ananász levét felforraljuk és besűrítjük az előzőleg rizsliszttel és rózsa borssal simára kevert főzőkrémmel.
- Az ananászszeleteket a hús mellé helyezzük, leöntjük a szósszal.
Fotó: © Ferenczi Péter - Szőke Péter
Forrás: