Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Csirkemellfilé ananászos mártással

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes étel

2017. február 22. - Ételallergia.hu

ananaszos_hus.jpg

Ebédre és vacsorára is remek választás lehet ez az ízletes húsétel. A csirkemellet az ananász és a levével készített zamatos mártás dobja fel.  

Hozzávalók:

8 szelet csirkemellfilé

2 doboz ananászkonzerv

3 dl gluténtól és tejtől mentes növényi főzőkrém

1 kávéskanál só

5 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

fél-fél mokkáskanálnyi törött rózsabors és őrölt fehérbors

(Ha gyerekeknek készítjük, vagy  nem szeretjük az édes-csípős ízeket, a borsot elhagyhatjuk.)

A dietetikus javaslata:

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Tojásérzékenyek esetében előfordulhat keresztreakció a csirkehúsra, azonban a csirkehús immunválaszt kiváltó hatása alacsony, ezért a fogyasztása csak erősen pozitív reakció esetében, az orvos utasítása alapján kerülendő.

Elkészítése:

- A húst megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk.

- A margarint megolvasztjuk, belerakjuk a szeleteket, mindkét oldalukat gyorsan megpirítjuk, majd puhára pároljuk a fehér borssal.

- A húst kivesszük a margarinból, és a megmaradt margarinon pár percig pároljuk az ananászszeleteket.

- Az ananász levét felforraljuk és besűrítjük az előzőleg rizsliszttel és rózsa borssal simára kevert főzőkrémmel.

- Az ananászszeleteket a hús mellé helyezzük, leöntjük a szósszal.

Fotó: © Ferenczi Péter - Szőke Péter

Forrás: Szegedi Éva Ételallergiások receptkönyve

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8012271340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása