Ha gyorsan akarsz egészséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levest készíteni, próbáld ki brokkolilevesünket. Különösen a téli vitaminszegény hónapokban fontos, hogy változatosan táplálkozzunk.
Hozzávalók:
½ kg friss vagy 1 csomag mirelit brokkoli
3 db burgonya
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál őrölt reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál fehér bors
2 dl gluténtól, tejfehérjétől, laktóztól mentes növényi főzőkrém vagy tejszínpótló krém
1 késhegynyi kurkuma vagy sáfrányos szeklice
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét! A növényi krémek tartalmazhatnak tejszármazékokat.
Ajánlás: Diétás zöldségkrémleves
Elkészítése:
- A friss brokkolit megmossuk. Ha mirelitből készítjük, azonnal főzhetjük, nem kell felolvasztani.
- A brokkolit, valamint a megtisztított és karikákra vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük.
- Ha egy kicsit kihűlt, turmixoljuk és belekeverve a fűszereket, összeforraljuk.
- A főzőkrémet kikeverjük egy merőkanál levessel, majd az egészet a levesbe öntjük és felforraljuk.
- Főzőkrémmel díszíthetjük. Melegen és hidegen egyaránt jó.
Forrás: Szegedi Éva: Ételallergiások receptkönyve
Recept © Szegedi Éva
Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter