Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Szedres, málnás, epres gyümölcsmártás

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, hozzáadott cukor nélkül

2017. december 18. - Ételallergia.hu

epres_martas05.jpg

Sült húsokhoz kiválóan illik a szedres gyümölcsmártás, amit mélyhűtött gyümölcsökből készíthetünk az ünnepi fogáshoz.

Hozzávalók:

15-15 dkg friss vagy mélyhűtött málna, eper, szeder

néhány szem friss vagy mélyhűtött gyümölcs a díszítéshez

3 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém (rizskrém, mandulakrém, kókuszkrém)

2 evőkanál eritritol

2 evőkanál rizsliszt

1 mokkáskanál őrölt fahéj

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

epres_martas04.jpg

Elkészítése:

A főzőkrémet simára keverjük a rizsliszttel és összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.

A gyümölcsöket turmixoljuk, az édesítőszerrel és a fűszerekkel, összeforraljuk, kihűtjük.

A hideg gyümölcsszószt és a főzőkrémet összekeverjük, botmixerrel krémesítjük.

Mártásos csészébe öntjük, megszórjuk gyümölcsszemekkel, citromfű ággal díszítjük 

Recept © Szegedi Éva

Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr2313263729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása