Sült húsokhoz kiválóan illik a szedres gyümölcsmártás, amit mélyhűtött gyümölcsökből készíthetünk az ünnepi fogáshoz.
Hozzávalók:
15-15 dkg friss vagy mélyhűtött málna, eper, szeder
néhány szem friss vagy mélyhűtött gyümölcs a díszítéshez
3 dl tisztán növényi eredetű főzőkrém (rizskrém, mandulakrém, kókuszkrém)
2 evőkanál eritritol
2 evőkanál rizsliszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
Elkészítése:
A főzőkrémet simára keverjük a rizsliszttel és összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
A gyümölcsöket turmixoljuk, az édesítőszerrel és a fűszerekkel, összeforraljuk, kihűtjük.
A hideg gyümölcsszószt és a főzőkrémet összekeverjük, botmixerrel krémesítjük.
Mártásos csészébe öntjük, megszórjuk gyümölcsszemekkel, citromfű ággal díszítjük
Recept © Szegedi Éva
Fotó © Ferenczi Péter - Szőke Péter