Sok zöldségféle, kevés hús, könnyű, ízletes "paplan", ami akár körítésnek is megfelel. Tápláló vacsora glutén- és tejmentesen.
Hozzávalók:
25 dkg burgonya
25 dkg cukkini
1 db t. v. paprika
1 kis fej lila hagyma
10 dkg darált sertéshús
1,5 evőkanál étolaj
5 dkg apróra vágott gluténtól, tejfehérjétől, laktóztól mentes sertéssonka
1 csapott kiskanál só
1 késhegynyi őrölt fekete bors
½ kiskanál kakukkfű
4 tojás
2 dl gluténtól és tejtől mentes szójajoghurt
1 késhegynyi házilag lereszelt szerecsendió
2 evőkanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- Megmossuk a burgonyát és a héját eltávolítjuk. Vékony karikákra vágjuk a megmosott és megtisztított cukkinivel, a t. v. paprikával és a lila hagymával együtt.
- Egy evőkanál olajon párolni kezdjük a darált sertéshúst, majd egy negyed óra múlva hozzákeverjük a felkarikázott zöldségeket.
- Tíz percig tovább pároljuk, beleszórjuk a sonkát, a só felét, a borsot és a kakukkfüvet, majd levesszük a tűzről, és az egészet fél evőkanál olajjal kikent tepsibe töltjük.
- A tojások sárgáját összekeverjük a szójajoghurttal, a só másik felével és a késhegynyi szerecsendióval.
- Habbá verjük a tojásfehérjét.
- A joghurtos tojássárgájához keverjük az átszitált kukoricalisztet, ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét.
- A masszát a húsos zöldségek tetejére kanalazzuk.
- 180 fokon aranybarnára sütjük.
Recept és fotó: © Szegedi Éva
Eredeti recept: 2012. 06. 25.