Ez a vitamindús túrókrém az egyik kedvencem. Ízletes, laktató, de kalóriaszegény. Ideális reggeli vagy tízórai kenyérrel, sós keksszel, péksüteménnyel. Minden benne van, ami egy jó nap indításához szükséges: fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemet.
Hozzávalók:
25 dkg laktózmentes túró
10 dkg zsenge zöldborsó (friss vagy mélyhűtött)
2 dkg dióbél
2 dkg napraforgómag héj nélkül
4 dkg rucola
egy kiskanál extra szűz olívaolaj
só ízlés szerint
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
Az olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk a zöldborsót. (Nem szabad vizet adni hozzá!)
Finomra, de darabosra daráljuk a diót és a napraforgómagot, fémedényben folyamatosan kevergetve megpirítjuk.
Apróra vágjuk a rucolát.
Ha kihűltek a zöldségek és a magvak, egy tálba tesszük őket a túróval együtt, megsózzuk, rászórjuk a rucolát, és egy botmixer segítségével kissé krémesre zúzzuk.
Gluténmentes kenyérből készült pirítóssal tálaljuk
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.