Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Rucolás-magos túrókrém

Gluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegetáriánus

2017. október 31. - Ételallergia.hu

rucolas_magos_turokrem01.JPG

Ez a vitamindús túrókrém az egyik kedvencem. Ízletes, laktató, de kalóriaszegény. Ideális reggeli vagy tízórai kenyérrel, sós keksszel, péksüteménnyel. Minden benne van, ami egy jó nap indításához szükséges: fehérje, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemet.

Hozzávalók:

25 dkg laktózmentes túró

10 dkg zsenge zöldborsó (friss vagy mélyhűtött)

2 dkg dióbél

2 dkg napraforgómag héj nélkül

4 dkg rucola

egy kiskanál extra szűz olívaolaj

só ízlés szerint

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

Az olívaolajon fedő alatt puhára pároljuk a zöldborsót. (Nem szabad vizet adni hozzá!)

Finomra, de darabosra daráljuk a diót és a napraforgómagot, fémedényben folyamatosan kevergetve megpirítjuk.

Apróra vágjuk a rucolát.

Ha kihűltek a zöldségek és a magvak, egy tálba tesszük őket a túróval együtt, megsózzuk, rászórjuk a rucolát, és egy botmixer segítségével kissé krémesre zúzzuk.

Gluténmentes kenyérből készült pirítóssal tálaljuk

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6512274347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása