Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Narancskrémes kosárkák

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes desszert

2020. január 11. - Ételallergia.hu

narancskremes_kosarkak01.JPG

Hozzávalók  a krémhez:

2 dl gluténtól és tejtől mentes rizstej

5 csapott evőkanál garantáltan gluténmentes rizsliszt

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 csapott  evőkanál házilag darált porcukor

1/2 dl érett narancs leve

A díszítéshez vegyszeres kezelés nélküli narancs

Hozzávalók a kosárkához:

15 dkg gluténtól és tejtől mentes  margarin

15 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg garantáltan gluténmentes rizsliszt

5 dkg élesztő nélküli gluténtól és tejtől mentes kenyérliszt

1/2 csomag gluténtől, tejtől mentes sütőpor vagy késhegynyi szódabikarbóna

8 dkg  házilag darált porcukor

1 csomag gluténtól, tejtől mentes vaníliás cukor

1 egész tojás

 egy kevés gluténtól, tejtől mentes rizstej

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet, rizslisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy nem szennyeződött gluténnal!

Aki nem tejfehérje-érzékeny, az készítheti a kosárka tésztát laktózmentes tejföllel is rizstej helyett.

Elkészítése:

Kosárka:

- A kosárkához szárazon összekeverjük a liszteket, a sütőport, a porcukrot, a szódabikarbónát és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a margarinnal úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Összegyúrjuk a tojással és a rizstejjel. Negyed órára hideg helyre tesszük.

- Rizsliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát kb. 3 milliméter vastagságúra. Kibéleljük vele a kosárka formákat, a szélekről lesimítjuk a felesleget.

- Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten halvány  rózsaszínre sütjük. Hamar megsül! Még melegen, óvatosan kifordítjuk a formából.

Krém:

- 2  dl rizstejjel és 5 evőkanál rizsliszttel gőz fölött sűrű krémet főzünk.

- Amikor már nem forró, de még meleg, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot . Addig keverjük, míg elolvad. Teljesen lehűtjük hideg helyen, majd gépi habverővel habosra keverjük a krémet. Óvatosan hozzákeverünk 1/2 dl friss, átszűrt narancslevet.

- Megtöltjük a kosárkákat.

- Narancsszeletekkel, garantáltan gluténmentes és vegyszeres kezelés nélküli cukrozott narancshéjjal díszítjük.

- Jól behűtve tálaljuk.

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Irimiás Zsuzsanna. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr914554820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása