Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Sárgabarack rózsa

Gluténmentes, laktózmentes tejfehérjementes sütemény

2020. január 12. - Ételallergia.hu

sargabarackrozsa01.JPG

Hozzávalók:

40 dkg sárgabarack

20 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

4 evőkanál tejtől mentes szójajoghurt

2  evőkanál házilag darált porcukor

2 tojás

késhegynyi szódabikarbóna

Minden esetben ellenőrizzük a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljunk, amelynek csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyeződött gluténnal!

Gluténérzékenyek házilag darálják meg a cukrot, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.

Aki nem érzékeny a tejfehérjére, de laktózérzékeny, laktózmentes vajjal és laktózmentes joghurttal is készítheti.

Aki tejfehérjére érzékeny, vajat nem, de margarint vagy libazsírt használhat. Ma már a piacon lévő étkezési margarinok transzzsírsav-tartalma 1 % alatt van.

sargabarackrozsa03.JPG

Elkészítése:

 - Elkészítés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből a margarint.

 - A kukoricalisztbe keverjük a szódabikarbónát, majd szétmorzsoljuk benne a margarin felét.

 - Hozzáadjuk a 2 tojást, 1 evőkanál porcukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

 - Közben kikenünk egy szétkapcsolható tortaformát egy kevés margarinnal, és szétrázunk benne egy kiskanálnyi kukoricalisztet.

 - A megmosott és lecsöpögtetett sárgabarackot kimagozzuk és pár cm vastag cikkekre vágjuk.

 - A maradék margarint lassú tűzön felolvasztjuk a maradék porcukorral.

 - A tésztát óvatosan kinyújtjuk, és belesimítjuk a tortaforma aljára, úgy, hogy egy kis pereme legyen.

 - Rózsavirág formában elrendezzük a sárgabarackot a tésztán, majd a barackokat megkenjük az olvasztott cukros margarinnal.

 - Előmelegített sütőben sötét aranyszínűre sütjük.

sargabarackrozsa02.JPG

Recept és fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr6014554352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása