Tavaszias előételt készítettünk úgy, hogy a tojást növényi alapú hozzávalókkal egészítettük ki. A tojássárgáját főtt burgonyával dúsítottuk, növényi tejszínnel lazítottuk, ízesítésre frissen vágott metélőhagymát használtunk.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Hozzávalók:
4 db tojás
8 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin
1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi tejszín
1 evőkanál gluténtól és tejtől mentes növényi joghurt
1 db apró szemű burgonya
1 mokkáskanál só
egy kis csokor metélőhagyma (snidling)
1 db vegyszeres kezelés nélküli grapefruit
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyen el lehessen távolítani a héját.
- A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és melegen pépesre törjük.
- A még meleg, de nem forró tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük.
- A tojások sárgáját megsózzuk, hozzáadjuk a margarint, a burgonyát, növényi tejszínt és a növényi joghurtot, majd villával vagy botmixerrel habosra keverjük.
- A metélőhagymát megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet, majd konyhai ollóval apróra vágjuk.
- A metélőhagyma felét a krémbe forgatjuk.
- A tojásfehérjéket megtöltjük a krémmel, egyenként grapefruit szeletre ültetjük, metélőhagymával díszítjük.
- Behűtve tálaljuk.
Recept: © Sz. Banadics Éva
Fotó: © Czinkóczki Nóra
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával