Nincs jobb egy hűvös téli napon, mint egy tápláló forró leves. Glutén, tej és tojásmentes, mégis az egész család fogyaszthatja.
Hozzávalók négy személyre:
40 dkg garantáltan gluténmentes sárgaborsó
2 dkg szárított vargánya
1/2 mokkáskanál frissen reszelt torma
1 mokkáskanálnyi az alábbi fűszerkeverékből:
házilag őrölt fehérbors, házilag lereszelt szerecsendió és házilag darált köménymag
két csapott mokkáskanál só
késhegynyi cukor
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
Elkészítése:
- Alaposan átválogatjuk és átmossuk a sárgaborsót, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi.
- A szárított vargányát lemossuk, apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk.
- Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tormát és a fűszerkeveréket, összekeverjük, és addig főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen szétomlik.
- Ezt a levest nem kell berántani, a sárgaborsó elég sűrű!
- Forrón, csészében tálaljuk.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Recept, fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.