A hagyományos töltött tojást könnyű túróval lazítottuk, vitamindús metélőhagymával szórtuk meg. Ez utóbbi mélyhűtött formában is kapható. Nem csak előételnek jó, de húsok mellé az ünnepi asztalra is kiváló.
Hozzávalók:
4 tojás
8 dkg laktózmentes vaj
kevés só
egy kis csokor metélőhagyma
tojásonként két evőkanál sós vagy ízesítés nélküli gluténmentes, laktózmentes krémtúró
Hozzávalók a díszítéshez :
néhány saláta vagy karalábélevél
pár szem fekete bors
Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!
A vaj laktóztartalma alacsony, egyéni tűrőképesség alapján kell a hozzávalót kiválasztani.
A recept a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával készült.
Elkészítése:
- A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben hagyjuk egy kicsit hűlni, hogy könnyen el lehessen távolítani a héját.
- A még meleg, de nem forró tojásokat hosszában kettévágjuk, a sárgájukat kiemeljük.
- A tojások sárgáját kicsit megsózzuk, hozzáadjuk a vajat, majd villával pár perc alatt habosra keverjük.
- Hozzádolgozzuk a túrót.
- A metélőhagymát megmossuk, papírtörlővel leszárítjuk, majd konyhai ollóval apróra vágjuk.
- A metélőhagyma felét a krémbe forgatjuk.
- A tojásfehérjéket megtöltjük a krémmel, zöld levéllel díszített tálra ültetjük, és megszórjuk a metélőhagyma másik felével.
- Elkészítés után azonnal hűtőszekrénybe tesszük. Behűtve tálaljuk, csak frissen, az elkészítés napján fogyasztható!
Ajánlás:
Recept és fotó © Szegedi Éva