Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Sárgaborsóleves vargányával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes, vegetáriánus étel

2018. december 28. - Ételallergia.hu

sargaborso_varganyaval_blog.jpg

Nincs jobb egy hűvös téli napon, mint egy tápláló forró leves. Glutén, tej és tojásmentes, mégis az egész család fogyaszthatja.

Hozzávalók négy személyre:

40 dkg garantáltan gluténmentes sárgaborsó

2 dkg szárított vargánya

1/2 mokkáskanál frissen reszelt torma

1 mokkáskanálnyi az alábbi fűszerkeverékből:

házilag őrölt fehérbors, házilag lereszelt szerecsendió és házilag darált köménymag

két csapott mokkáskanál só

késhegynyi cukor

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- Alaposan átválogatjuk és átmossuk a sárgaborsót, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi jól ellepi.

- A szárított vargányát lemossuk, apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk.

- Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tormát és a fűszerkeveréket, összekeverjük, és addig főzzük, amíg a sárgaborsó teljesen szétomlik.

- Ezt a levest nem kell berántani, a sárgaborsó elég sűrű!

- Forrón, csészében tálaljuk.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Recept, fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8914518832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása