Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Barackos rizskoch

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

2020. január 08. - Ételallergia.hu

barackos_rizskoch_01.jpg

Nehéz elképzelni, hogy tej és tojás nélkül is készülhet rizskoch. Pedig ez a barackos változat nem csak glutén-, tej- és tojásmentes, de nagyon finom is!

Hozzávalók:

35 dkg érett sárgabarack

3 evőkanál házilag darált porcukor

1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanálnyi őrölt fahéj

2 csomag vaníliás cukor

25 dkg garantáltan gluténmentes gyorsrizs

fél vegyszeres kezelés nélküli citrom házilag reszelt héja

1 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

2 evőkanál + 1 kávéskanál garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

1 kiskanálnyi házilag darált  porcukor a díszítéshez

Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan kukoricalisztet vásároljuk, amelyen csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyezett  gluténnal! 

A cukrot mindig házilag daráljuk, a citromot mindig házilag reszeljük, mert a készen vásárolt termékek glutént tartalmazhatnak!

Elkészítése:

- A sárgabarackot alapos mosás és tisztítás után felszeleteljük, 3 evőkanál cukorral, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citromhéjjal és egy zacskó vaníliás cukorral feltesszük főni annyi vízben, amennyi ellepi. Lekvár állagúra főzzük.

- A rizst az előírás szerint vízben megfőzzük.

- Amikor a baracköntet és a rizs is elkészült, összekeverjük, és hozzákeverjük a 2 evőkanál kukoricalisztet.

- Gluténtól  és tejtől mentes  margarinnal kikenünk egy hosszúkás  süteményformát vagy  őzgerinc formát.

A sütőformában szétrázunk egy kávéskanálnyi kukoricalisztet.

- Beleöntjük a nyers rizskoch-ot.

- Negyed órán át közepes hőmérsékleten, további fél órán át alacsony hőmérsékleten sütjük. Ha ellenőrizni akarjuk, hogy nyers-e még a közepe, hústűt vagy hurkapálcát szúrjunk bele.

- Vaníliás porcukorral szórjuk meg.

Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr4014554764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása