Házilag is készíthetünk finom fagylaltot pár természetes a alapanyagból. Csak friss gyümölcs, kókuszkrém és kevés édesítőszer vagy cukor kell hozzá. Ha elég édes a gyümölcs, ez utóbbi el is maradhat!
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Hozzávalók:
50 dkg érett sárgabarack
2 dl garantáltan gluténmentes, tejmentes kókuszkrém
10 dkg házilag darált porcukor vagy eritritol (Ha elég édes a gyümölcs, el is maradhat.)
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!
A fagylalt nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot.
Elkészítése:
- A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.
- Egy pillanatra forró vízbe mártjuk a barackokat, így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Ezután félbevágjuk és kimagozzuk őket.
- Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és állandó keverés közben az első forrásig főzzük.
- Teljesen lehűtjük.
- A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.
- A kókuszhabot elkeverjük a sárgabarack szószban, úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amelyben fagyasztani fogjuk.
- Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy.
- A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, barackszeletekkel díszítjük. Azonnal kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad.
Recept, fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.