Receptek ételallergiásoknak

Ételallergia Online

Ételallergia Online

Sárgabarack fagyi kókuszkrémmel

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

2020. január 12. - Ételallergia.hu

barackfagyi_etelallergia_02.JPG

Házilag is készíthetünk finom fagylaltot pár természetes a alapanyagból. Csak friss gyümölcs, kókuszkrém és kevés édesítőszer vagy cukor kell hozzá. Ha elég édes a gyümölcs, ez utóbbi el is maradhat!

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Hozzávalók:

50 dkg érett sárgabarack

2 dl garantáltan gluténmentes, tejmentes kókuszkrém

10 dkg házilag darált porcukor vagy eritritol (Ha elég édes a gyümölcs, el is maradhat.)

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

A fagylalt nem tartalmaz  mesterséges színezőanyagot.

Elkészítése:

- A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

- Egy pillanatra forró vízbe mártjuk a barackokat, így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Ezután félbevágjuk és kimagozzuk őket.

- Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és állandó keverés közben az első forrásig főzzük.

- Teljesen lehűtjük.

- A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.

- A kókuszhabot elkeverjük a sárgabarack szószban, úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amelyben  fagyasztani fogjuk.

- Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy.

- A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, barackszeletekkel díszítjük. Azonnal kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad.

 Recept, fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

A bejegyzés trackback címe:

https://etel-allergia.blog.hu/api/trackback/id/tr8514554786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása